Börjar fasaden se dassig ut?

Efter ett visst antal år blir vilken fasad som helst sliten av väder och vind, och det blir helt enkelt dags att boka en fasadmålning Göteborg. Man kan inte komma undan det – eller jo det är klart, man kan ju stå för sin egen fasadmålning Göteborg och på så sätt åtminstone komma undan arbetskostnaden för måleriet. Men att fasaden behöver målas kvarstår. Att ha en hel och ren fasad är inte bara för utseendets skull utan det har även en funktion. Det är nämligen så att flagnad färg tillåter trät att suga upp vatten och sedan kan det ruttna om man har otur. Så att hålla fasad, ren snygg och täckt av färg är viktigt för att undvika fuktskador.

Hitta rätt målare för din fasadmålning Göteborg

Att måla fasaden kan man absolut göra på egen hand, det går mest ut på att fläska på med färg och dra några lager, sedan är det färdigt. Det är inte svårt – men man måste stå på byggställning och man kommer bli trött i axlarna. Så mitt råd är att man låter en professionell målare sköta jobbet, det blir oftast mycket bättre – och man slipper oroa sig över att ramla ner från byggställningen.

Du har möjlighet att välja

Det finns många målare i Göteborg och alla erbjuder fasadmålning Göteborg – så du har chans att vara kräsen när du skall välja. I branscher där konkurrensen är hög har kunden styrkan på sin sida. För att vara säker på att man får bästa pris (och villkor) så kan man utnyttja ett litet knep – dem flesta målare erbjuder gratis offerter, vilket innebär att man kan begära offert från alla målare man är intresserad av och sedan sätta sig ner och jämföra dem allihop innan man tar sitt beslut och bokar en fasadmålning.

Kontrollera fasaden vid fasadtvätt

Innan du bokar en målning är det bra om du kontrollerar så att själva fasaden är hel och inte behöver bytas ut vid fasadtvätt. Om vissa plankor gått sönder, ruttnat eller om skruvar släppt. Kolla igenom fasaden så att den är åtminstone mestadels hel för fasadtvätt och att en målning är på sin plats. Ett måleri med fasadtvätt håller i ca 25 år – kommer fasaden hålla lika länge? Eller behöver den rivas om 5 år? Då är det bättre att du väntar lite med målningen under din fasadtvätt– ser till att få upp en ny fasad och sedan måla om.