Dags att byta bostad? – Här finns företagen som hjälper

Har familjen blivit större och ni är på gång att flytta från lägenhet till villa? Eller går ni skilda vägar så att du söker en mindre etta? Oavsett orsak väntar en hel del jobb med flytt och försäljning av den tidigare bostaden. Men hjälp finns att få – inom flera olika företagsbranscher.

Sälja huset – Mäklaren

De flesta som säljer sitt hus eller sin lägenhet gör detta via en mäklare. Fördelen är att bostaden kommer ut på Hemnet, att man slipper allt pappersarbete och att mäklaren anses vara oberoende i försäljningsprocessen. Man kan helt enkelt lita på att allt går rätt till.

Nackdelen med mäklare är priset då många har lägsta arvode på 30 000 kr. Att sälja en billig bostad innebär därmed att en stor del av priset ”äts upp” av mäklarkostnaden. Detta har däremot en del nätmäklare mött upp genom att erbjuda starkt prispressade varianter av mäklartjänsterna.

Med mäklare ökar chansen att bostaden blir såld då de har flera kanaler att marknadsföra bostaden inom samtidigt som de inte får någon ersättning om det inte blir sålt.

Höja priset – HomeStyling

Har du en dyrare lägenhet eller en lägenhet i ett väldigt attraktivt område kan det vara fördel att anlita ett företag för homestyling innan mäklaren tar foton till annonserna. Personer som jobbar med homestyling vet vad som efterfrågas och skapar en känsla som förhoppningsvis ska öka intresset på bostadsmarknaden.

Med homestyling kan priset på bostaden bli högre vid försäljning. Men det finns inte någon garanti.

Underlätta flytten – Flyttfirma

Flytten blir betydligt lättare om hjälp tas in från en flyttfirma som magasinerar. Det är idag även möjligt att göra rut-avdrag för all bär- och packhjälp som man får från dessa företag. Därmed blir priset för just dessa tjänster hälften så dyra som tidigare. Överlag har flyttbranschen upplevt att efterfrågan på de tjänster som en flyttfirma erbjuder har ökat extremt sedan avdraget började gälla. Detta på samma sätt som efterfrågan hos www.erixonflytt.se på städtjänster ökade kraftigt när rut-avdraget infördes för städtjänster.

Med flyttfirma kommer flytten gå snabbare, smidigare och detta till ett lägre pris än tidigare.

Hoppa över sista städningen – Flyttstädning

När alla tillhörigheter är packade och flyttade är det första man vill göra att packa upp och göra snyggt i den nya fina bostaden – inte att städa den gamla. Det är en av orsakerna till att många köper tjänsten och låter ett städföretag utföra flyttstädning. En annan orsak kan vara att det är långt att åka tillbaka till gamla lägenheten om flytten är på ett tiotal mil.

Många städföretag har städgaranti på flyttstädning vilket då innebär att de kommer att genomföra städning för en flyttfirma som hjälper flyttfirmor i Göteborg tills kunden är nöjd. Det kan vara extra fördelaktigt om man själv inte har möjlighet (eller vill) åka tillbaka till gamla bostaden efter flytten. Skulle nya bostadsägaren klaga på städningen är det bara att ringa städföretaget varpå de kommer ut och åtgärdar problemet utan att ska uppstå någon extra kostnad.

Med flyttstädning kan man fokusera på nya boendet – inte det gamla. Dessutom är det skönt att slippa den allra tråkigaste delen av flytten.