Har du fått nog av din färg på fasaden? Dags för nytt?

Har ni haft rött med vita knutar i 40 år och börjar bli sugna på att testa några nya färger på fasaden? Om det dessutom är dags för en fasadmålning Göteborg så är det ju ett perfekt läge att förverkliga dessa tankar och slänga på ny färg som piffar upp och kanske symboliserar ett nytt kapitel i livet. Det finns många underbara kulörer att välja mellan – det är självfallet inget fel på det klassiskt svenska röda huset med vita knutar, men omväxling förnöjer och att testa en ny färg kan göra att man trivs ännu bättre i huset.

Anlita målare för fasadmålning Göteborg?

Om du tänker anlita en målare för din fasadmålning Göteborg så tycker jag att du skall göra så här; du skriver ner precis vad du vill ha hjälp med, hur måna som får hjälp med, hur mpare för din fasadmålning Göteborg så tycker jag att du skall göra så här; du skriver ner precis vad duånga kvm fasad det gäller och annan information som målaren kan behöva. Sedan skickar du ut information med en offertbegäran till åtminstone en handfull målare i Göteborg. När du får tillbaka prisuppgifter kan du sedan välja och vraka – och säkerligen få ner priset om du väljer att försöka förhandla.

Göra det själv

Man behöver absolut inte anlita en målare för fasadmålning Göteborg – det är ett av dem enklare målerijobben man kan göra och i princip vem som helst klarar av det. Så länge man har en guide eller någon med lite erfarenhet som överser arbetet. Man börjar med att tvätta och skrapa fasaden, vilket är bra att veta hur mycket man skall skrapa och varför man skrapar. Sedan går man över till att måla – oftast målar man fasad med tjock pensel och man dränker den i rikligt med färg och slaskar på ett tjockt lager – det är dock viktigt att det blir jämnt och inte rinner och droppar för mycket. Så att ha rätt mängd färg på penseln är A och O.

Göra det själv vs anlita målare för fasadmålning Göteborg

Att göra det själv och att anlita målare är inte säkert att det skiljer så jättemycket i pris. När man gör det själv behöver man fortfarande köpa in allt material, hyra byggställning och högtryckstvätt. Anlitar man målare kan man dessutom dra av 30 % på arbetskostnaden vilket gör att priset sjunker en hel del.