Så hittar du en riktigt bra hantverkare

Att hitta en bra hantverkare behöver inte vara besvärligt med snickarenimalmö.se. När du vet vad du ska kontrollera är det betydligt enklare att hitta rätt hjälp till ditt projekt.

Det kan ibland vara svårt att hitta en hantverkare eftersom det är något du inte gör var dag. Men processen behöver inte vara krånglig. Du kan med några bra knep lyckas hitta den bästa hantverkaren till just ditt byggprojekt.

Konkretisera vad du vill ha hjälp med
När du ska anlita en hantverkare är det viktigt att du funderar över vad du vill ha hjälp med. Börja med att verkligen definiera och tänka igenom vad som faktiskt ska göras. Försök att i största möjligaste mån vara så detaljerad och tydlig som du kan. Det har stor betydelse både för dig och hantverkaren.

Be om offerter från olika hantverkare
När du vet vad du vill ha hjälp med letar du efter hantverkare som har det som expertområde. Det är en god idé att be om offerter från fler än två företag. Om det är möjligt är det en fördel att få offerten så att den är definierad i olika delar som till exempel arbete, material och eventuellt timpris för extraarbete. Då är det lättare att jämföra de olika offerterna med varandra. Tänk på att kontrollera om priserna är inklusive moms eller inte. Innan du godtar en offert ska du dubbelkolla att allt som du vill ha utfört finns med. Det minskar risken att du får en obehaglig överraskning när fakturan väl kommer. Tänk på att inte bara godkänna offerten utan skriv ett ordentligt avtal.

Kontrollera företaget
När du letar efter hantverkare är det en bra idé att kontrollera att företaget faktiskt är ett riktigt företag som är aktivt hos Bolagsverket. Hos Skatteverket kan du

Byggarbetare

kontrollera om företaget är godkänd för F-skatt, vilket också är bra att kontrollera. Det kan även vara en fördel att kolla om företaget har några obetalda skulder. Det kan du enkelt göra hos Kronofogden. Om företaget har skulder kan det indikera att företaget har problem.

Företaget bör ha en ansvarsförsäkring
För att öka chanserna att verkligen hitta en bra hantverkare är det bra att be om referenser. Be företaget i fråga om kontaktuppgifter till tidigare kunder. Det är även bra att läsa olika kundomdömen. Att företaget som du tänker anlita har en ansvarsförsäkring är viktigt. Det gör du enklast genom att be om en kopia av hantverkarens försäkringsbrevs.

Certifikat och behörigheter
När du letar efter hantverkare finns det olika behörigheter och certifikat för vissa arbeten. Kontrollera att företaget har de behörigheterna som krävs för just ditt projekt. Exempelvis om du vill ha hjälp med att göra om badrummet är det viktigt att hantverkaren har våtrumsbehörigheter.